تعمیر ماشین لباسشویی
اگر ماشین لباسشویی خرابی روی دستتان مانده و این اوضاع چنان اوقاتتان را تلخ و خلقتان را تنگ کرده که به هیچچیز جز علت خرابی ماشین لباسشویی خود و راههای احتمالی تعمیر ماشین لباسشویی فکر نمیکنید، در این صفحه با ما باشید.
راهنمای عیبیابی انواع ماشینلباسشوییهای خارجی و ایرانی
فرقی نمیکند ماشین لباسشویی شما متعلق به چه برندی باشد. از ماشین لباسشویی بوش استفاده میکنید یا اسنوا، ماشین لباسشویی سامسونگ یا حایر، ماشین لباسشویی آریستون دارید یا ماشین لباسشویی پارس، ماشین لباسشویی ایندزیت یا آبسال، ماشین لباسشویی الجی، زیووات یا کرال، گاهی ایراد ماشینهای لباسشویی و بهطور کل اغلب لوازم خانگی آنقدر ساده و پیشپاافتاده است که شما اصلاٌ به تعمیرکاران یا سرویسکاران ما نیازی نخواهید داشت. لذا بهتر است برای صرفهجویی در وقت و پول اعضای خانواده با رایجترین اشکالات ماشینلباسشوییها و نحوۀ تعمیر آنها آشنا شوید.
درصورتی که تشخیص علت خرابی دستگاه ساده نبود، یا برای تعمیر ماشین لباسشویی خود به تجربه متخصصان ما نیاز داشتید، با آریا کیش تماس بگیرید. سرویسکاران مجرب و متعهد ما در اسرع وقت در محل حاضر خواهند شد.
اشکال اول: علت روشن نشدن ماشین لباسشویی چیست؟
1. از اتصال ماشین لباسشویی به برق مطمئن شوید.
اگر بعد از بازدید متوجه شدید ماشین لباسشویی به برق متصل است و از این بابت هیچ مشکلی وجود ندارد، حتماً بیدرنگ دوشاخۀ ماشین لباسشویی را از پریز بکشید و سپس به ادامۀ روند عیبیابی ماشین لباسشویی بپردازید. همیشه یادتان باشد که ماشین لباسشوییها همزمان از برق و آب استفاده میکنند و این یعنی بستری خطرناک برای برقگرفتگی هستند؛ پس مراقب خود باشید.
2. از قفل بودن درب ماشین لباسشویی مطمئن شوید.
همه میدانیم که بسته شدن درب ماشین لباسشویی یکی از شروط اولیۀ شروع کار ماشین لباسشوییست. این نکته هم در مورد ماشین لباسشوییهای درب از جلو صدق میکند و هم در مورد ماشین لباسشوییهای سطلی و دوقلو. بنابراین اگر درب ماشین لباسشویی به هر دلیلی قفل نشود، ماشین اساساً روشن نخواهد شد. برخی ماشینهای لباسشویی جدید در چنین حالتی اعلام اخطار میکنند و علامت قفل بر روی صفحۀ کنترل آنها ظاهر میشود. پس کنترل کنید که آیا:
الف) لباسی لای درب ماشین لباسشویی گیر نکرده است؟
ب) آیا زبانۀ درب ماشین لباسشویی نشکسته است؟
ج) آیا درب ماشین لباسشویی شکستگی ندارد؟
د) آیا پیچهای لولای درب ماشین لباسشویی هرز یا شل نشده است؟
ولی اگر پای هیچکدام از موارد فوق در میان نبود آنوقت:
3. از سالم بودن میکروسوئیچ درب ماشین لباسشویی مطمئن شوید.
در کنارۀ درب ماشین لباسشویی یک زبانۀ پلاستیکی یا فلزی وجود دارد که وقتی درب ماشین لباسشویی را میبندید، این قطعه وارد یک دریچۀ کوچکِ تعبیه شده در قسمت پنل ماشین لباسشویی میشود و میکروسوئیچ به راه افتاده و سیگنال را به بخش کنترل ماشین لباسشویی ارسال میکند تا دستگاه راه بیفتد.
اگر میکروسوئیچ خراب باشد درب باز میماند و طبیعتاً ماشین لباسشویی هم روشن نخواهد شد. سالم بودن میکروسوئیچ درب ماشین لباسشویی هم ضامن امنیت شما و هم تضمینکنندۀ سلامت دستگاه شماست چون این قطعۀ کوچک هم از باز شدن ناگهانی و ناخواستۀ درب ماشین لباسشویی در حین کار، جلوگیری میکند و هم مانع نشت آب از لاستیک عایق و درب ماشین لباسشویی میشود. بنابراین اگر درب دستگاه را بستهاید ولی همچنان خطای باز بودن درب روی صفحۀ نمایش ماشین لباسشویی به چشم میخورد یا آب در حین کار کردن دستگاه از داخل به بیرون نفوذ میکند، احتمالاً یا لولا و زبانۀ درب ماشین لباسشویی خراب است یا میکروسوئیچ درب لباسشویی ایراد پیدا کرده است. اگر با استفاده از مولتیمتر دستگاه را چک کردید و مطمئن شدید که اشکال از میکروسوئیچ است باید قطعه را تعمیر یا تعویض کنید.
تعویض میکروسوئیچ درب ماشین لباسشویی اگر با حوصله و دقت انجام شود کار چندان دشواری نیست. در صورت تمایل میتوانید برای مشاهدۀ فیلمهای آموزشی خوب در مورد چگونگی تعویض میکروسوئیچ ماشین لباسشویی بوش به اینجا و در مورد نحوۀ تعویض میکروسوئیچ ماشین لباسشویی سامسونگ به اینجا مراجعه کنید. ولی حتی اگر بعد از مشاهدۀ فیلم نیز حس کردید لازم است کار را به کاردان بسپارید و از سرویسکاران حرفهای کمک بگیرید، میتوانید روی تخصص تعمیرکاران باسابقۀ آریاکیش حساب کنید.
4. از سالم بودن تایمر ماشین لباسشویی مطمئن شوید.
ماشین لباسشویی از معدود دستگاههاییست که کل برنامۀ کارش توسط تایمر کنترل میشود. یعنی در صورت خرابی تایمر ماشین لباسشویی، کل فرایند شستشو معوق مانده و ماشین قادر به کار نخواهد بود. و لذا در اسرع وقت باید نسبت به تعمیر یا احیانأ تعویض تایمر اقدام کنید.
الف) ولوم تایمر ماشین لباسشویی را چک کنید. چرا ولوم تایمر عمل نمیکند؟
قبل از هرچیز باید از سالم بودن اتصال ولوم تایمر ( قطعۀ چرخان و تنظیمکنندۀ برنامۀ شستشو) با شفت پشت آن مطمئن شوید. گاهی اوقات مشکل به همین سادگیست. یعنی زبانۀ تایمر بهعلت استفادۀ مکرر از ولوم تایمر، مستهلک یا هرز شده و قادر به حفظ اتصال تایمر ماشین لباسشویی با شفت نیست. و به همین ترتیب ولوم یا دکمۀ چرخان نیز قادر به صدور فرمان شروع کار نخواهد بود.
ب) موتور تایمر ماشین لباسشویی را چک کنید. گاهی خرابی موتور تایمر علت جلو نرفتن تایمر یا کار نکردن ماشین لباسشوییست.
کل فرایند شستشو در صورت خرابی موتور تایمر ماشین لباسشویی نیز معوق میماند. تایمر دارای یک سری اتصالات برقیست که تمام ترمینالهایش باید به وسیلۀ مولتی متر چک شود. راست اینکه تعمیر موتور تایمر ماشین لباسشویی واقعا کار سادهای نیست. بنابراین اگر دانش چندانی در مورد قطعات الکتریکی ندارید توصیه میکنیم قطعه را زیاد دستکاری نکنید تا اوضاع از آنچه هست بدتر نشود. شاید هنوز امیدی به تعمیر تایمر باشد.
5. هیدروستات ماشین لباسشویی را چک کنید. شاید ماشین لباسشویی به علت خرابی هیدروستات کار نمیکند.
هیدروستات چیست و وظیفۀ آن کدام است؟ وظیفۀ هیدروستات تشخیص سطح آب داخل دیگ ماشین لباسشوییست. در واقع باید گفت هیدروستات مانند کلید قطع و وصل عمل میکند. یعنی اگر هیدروستات ماشین لباسشویی درست عمل کند قاعدتاً دستور آبگیری یا تخلیۀ آب را به تایمر صادر خواهد کرد. بله درست حدس زدید. با این حساب یکی دیگر از وظایف کلید هیدروستات تشخیص زمان راه افتادن خشککن ماشینلباسشوییست. در نتیجه گاهی تایمر خراب به نظر میرسد و ماشین لباسشویی کار نمیکند ولی با اندکی دقت نظر بیشتر درمییابیم که درواقع مشکل از هیدروستات بوده است و نه از تایمر.
6. از سالم بودن پمپ تخلیۀ ماشین لباسشویی خود مطمئن شوید. شاید ماشین لباسشویی به علت خرابی هیدروستات کار نمیکند.
اگر وظیفۀ میکروسوئیچ درب ماشین لباسشویی این است که پیام آغاز کار را به تایمر برساند، وظیفۀ پمپ تخلیه نیز رساندن پیام پایان فرایند شستشو به تایمر است. در نتیجۀ عملکرد نادرست پمپ تخلیه است که تایمر متوقف شده و خراب به نظر میرسد. و به تبع آن ماشین لباسشویی هم دیگر کار نمیکند. بنابراین به محض اینکه عیب پمپ تخلیه مرتفع شود، ماشین لباسشویی شما هم به کار خواهد افتاد.
اشکال دوم: علت تمیز نشدن لباسها چیست؟
1. آیا مطمئن هستید دیگ ماشین لباسشویی تمیز است؟
فکر نمیکنید طبیعی باشد اگر بعد از شستشوهای فراوان بخشی از چربیها و کثافاتی که از البسه زدوده میشوند در داخل دیگ ماشین لباسشویی باقی بمانند و احیاناً بوی نامطبوع یا لکههای ناخوشایند تولید کنند؟
ماشینهای لباسشویی خارجی و ایرانی، اعم از اینکه سطلی باشند یا دربشان از جلو باز شود، نیازمند سرویسهای دورهای هستند. خود شما هم میتوانید هرازگاه تمیزی دیگ ماشین لباسشویی، جاپودری و لاستیک عایق درب ماشین لباس شویی را کنترل کنید.
عجالتاً همینقدر بدانید که اگر میخواهید لباسها و ماشین لباسشویی تمیزتری داشته باشید، بهتر است در مواقعی که با مواد خاص و لکههای سرسخت و قوی روبهرو میشوید، عملیات لکهگیری را قبل از سپردن لباسها به ماشین لباسشویی انجام دهید. برخی لکههای خاص مانند لکۀ روغن و گریس یا نوشابه، قهوه و چای در وهلۀ اول نیازمند لکهبری مقدماتی هستند و در وهلۀ بعد نیازمند شستشوی بیشتر با دمای آب بالاتر از معمول.
2. کنترل کنید که آیا برنامۀ شستشوی ماشین لباسشویی را درست تنظیم کردهاید یا خیر.
الف. کنترل برنامۀ شستشوی ماشین لباسشویی
ماشین لباسشوییها بنا به اینکه لباسهای شما از چه جنسی باشند یا چقدر کثیف باشند برنامههای جداگانهای برای شستشو دارند، مثلاً برنامهای برای لباسهای ظریفی چون گیپورها یا پردهها و برنامهای جداگانه برای لباسهای پشمی، بافت و… هر برنامه میزان دمای آب و تعداد دورهای ماشین را تنظیم میکند. بنابراین در این مورد دفترچۀ راهنمای ویژۀ هر ماشین لباسشویی بهترین راهنماست و به شما خواهد گفت که مدت زمان درست شستشو و دمای مناسب آب برای فلان یا بهمان جنس لباس، چقدر باید باشد. اگر طی ماه اول پس از خرید ماشین لباسشویی با دقت از دفترچۀ راهنما استفاده کنید، بهزودی الگوی کلی را به دست خواهید آورد.
ب. کنترل دمای آب
مطمئن شوید آبی که وارد دیگ یا مخزن ماشین لباسشویی میشود دمای مناسبی دارد. شما برای امتحان دمای آب ماشین لباسشوییهای درب از جلو، گزینههای چندانی در اختیار ندارید با این وجود اگر دستتان را روی درب شیشهای بگذارید حدوحدود گرمای آب دستتان خواهد آمد. گاهی با لمس درب ماشین لباسشویی متوجه میشوید که آب درون دیگ سرد است. در این حالت باید عیبیابی کرد شاید المنت ماشین لباسشویی سوخته باشد. چون در همۀ ماشینهای لباسشویی المنتی برای بالا بردن دمای آب تعبیه شده است.
ج. کنترل تناسب میزان لباسهای داخل دیگ با ظرفیت ماشین لباسشویی
هر ماشین لباسشویی برای شستشوی مقدار معینی لباس طراحی شده است. اگر در هر بار شستشو بیش از ظرفیت ماشین لباسشویی، لباس در ماشین بریزید، یا دستگاه صدمه خواهد دید یا لباسها تمیز شسته نخواهند شد. چرا؟ در هر ماشین سنسوری برای تشخیص سطح آب تعبیه شده است که از پرشدن بیش از حد ماشین لباسشویی جلوگیری میکند. اگر بیش از حد تعیین شده لباس داخل مخزن بریزید، سنسور تشخیص کاذبی میدهد و آب کافی برای شستشو و تمیزشدن البسه جمع نمیشود. چون لباسها درهم میپیچند و در هم قفل میشوند. طبیعیست وقتی لباسها نتوانند به راحتی داخل مخزن بچرخند و حرکت کنند، کمتر در معرض جریان آب خواهند بود و کمتر تمیز خواهند شد.
اگر درصدد خرید ماشین لباسشویی هستید، بهتر است به شکل راهنمای بالا توجه کنید و بعد تصمیم بگیرید که کدام ماشین لباسشویی برای خانوادۀ عزیز شما مناسب است.
د. تجدید نظر در باورهای رایج در مورد شویندهها
باوری وجود دارد مبنی بر اینکه مواد شوینده هرچقدر کف بیشتری تولید کنند، لابد قدرت تمیزکنندگی بالاتری هم دارند. ولی غالباً از این نکتۀ کلیدی غفلت میشود که کف زیاد شویندهها باعث میشود میزان سایش یا اصطحکاک بین سطوح پارچهها نیز کمتر شود. درحالی که سایش دو سطح بر روی هم یکی از عوامل تعیینکننده در تمیزی لباسهاست. معمولاً گفته میشود که شویندههای آنزیمدار شویندههای بهتری هستند اما به نظر ما تجربۀ شما حرف اول و آخر را خواهد زد. بهترین کار این است که به جای تمرکز روی تبلیغات به تجارب خود اعتماد کنید تا سرانجام مطمئن شوید از چه پودر یا مایع شویندهای نتیجۀ بهتری گرفتهاید. خوشحال میشویم تجارب خود را با ما نیز در میان بگذارید.
اشکال سوم: علت نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی چیست؟
اصلاٌ ذهن خود را درگیر این موضوع نکنید که ماشین لباسشویی شما دوقلوست یا ساده، متعلق به برند بوش است، حایر، اسنوا، پاکشوما یا سامسونگ و الجی، مسلم است که در هر صورت علت نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی به اجزای مرتبط با دیگ و موتور لباسشویی مربوط است. از دیگر عوامل میتوان یاد کرد از:
الف: عدم تناسب وزن لباسها با ظرفیت ماشین لباسشویی
قبلاً هنگام بحث درمورد علت تمیز نشدن لباسها اشاره کردیم که باید تعادلی برقرار باشد بین وزن لباسهایی که در داخل ماشین لباسشویی گذاشتهاید و ظرفیت اصلی ماشین لباسشویی. عدم تناسب به این معنی است که لباسها گاهی بسیار کمتر از حد متعادل هستند و گاهی بسیار بیشتر، که هیچکدام از این حالات درست نیست. اما در مورد بحث حاضر باید گفت که وزن زیاد محتوای ماشین لباسشویی میتواند یکی از علل درست نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی باشد.
ب) خرابی میکروسوئیچ یا قفل درب ماشین لباسشویی
قبلاً هم اشاره شد که شرط لازم برای راه افتادن ماشین لباسشویی و تبعاً گردش و چرخش دیگ ماشین لباسشویی، قفل بودن درب ماشین لباسشوییست. یعنی تا درب بهخوبی قفل نشود فرایند شستشو به راه نخواهد افتاد. خرابی میکروسوئیچ میتواند مانع بسته شدن درب ماشین لباسشویی و علت نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی باشد.
ج) وجود اشکال در برد کنترلی موتور ماشین لباسشویی
وظیفۀ برد کنترلی موتور تأمین نیروی لازم جهت راه افتادن موتور ماشین لباسشوییست. با این اوصاف بدیهیست چنانچه نقصی در برد موتور به وجود بیاید ماشین لباسشویی از کار افتاده و تبعاً دیگ ماشین لباسشویی هم نخواهد چرخید. اگر مطمئن هستید که علت نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی بروز ایراد و اشکالی در برد کنترل موتور ماشین لباسشوییست، بهتر است تعمیر برد کنترلی موتور ماشین لباسشویی را به سرویسکاران مجرب آریا کیش بسپارید.
د) بروز اشکال در عملکرد روتور و استاتور
روتور در لغت یعنی «بخش چرخان» و استاتور یعنی «بخش ثابت». روتور و استاتور پیوسته درهم درگیر میشوند و یک میدان مغناطیسی قوی جهت حرکت به هر دو سمت ایجاد میکنند. خرابی سیمپیچ استاتور و یا آسیب دیدن هر نقطه از روتور مثل آهنربای آن، از جمله علل رایجِ نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی هستند. اگر مغناطیس روی موتور آسیب دیده باشد و یا هر بخشی از روتور معیوب شده باشد یا دیگ ماشین لباسشویی اصلا نخواهد چرخید و یا بد و پر سروصدا و نامنظم خواهد چرخید.
در سمت چپ تصویر بالا، قطعهای را مشاهده میکنید موسوم به تاکو، تاخو یا سنسور هال. این بخش را در تصویر زیر نیز نشان دادهایم.
تاخو سنسور موقعیتسنج روتور است و به قسمت کنترلی دستگاه کمک میکند تا از کارکرد صحیح ماشین لباسشویی اطمینان حاصل کند. چطور؟ وقتی دیگ لباسشویی بهتبع چرخش روتور، به چرخش درمیآید، تاخو که بر روی استاتور و در نزدیکی روتور قرار دارد، موقعیت و سرعت روتور را ارزیابی کرده و این اطلاعات را به بخش کنترل الکترونیکی ماشین لباسشویی میفرستد. یعنی در واقع بخش کنترل با دریافت این اطلاعات از تاخو، در مورد روند شستشو تصمیم میگیرد. میتوان گفت تاخو ناظر و ناظم عملکرد موتور ماشین لباسشویی در طول برنامه شستشو ست.
قبلاً هم گفته شد که تاخو بر روی استاتور پشت موتور، قرار دارد. با برداشتن صفحۀ پشتی ماشین لباسشویی، موتور را مشاهده خواهید کرد. و با بازکردن پیچومهرۀ پشت موتور میتوانید روتور را نیز بردارید و به استاتور برسید که سیمپیچیهای متعددی از جنس مس دارد. در این مرحله میتوانید بهراحتی پیچهای استاتور را باز کنید، استاتور را جدا کنید و اتصالات الکتریکی را که به تاخو ختم میشوند نیز جدا کرده و کنترل کنید که آیا تاخو درست عمل میکند یا خیر. چون همانطور که خودتان حدس میزنید اگر این سنسور ایراد داشته باشد و نتواند با بخش کنترل ارتباط برقرار کند، کار ماشین لباسشویی مختل و متوقف میشود.
اگر روتور، استاتور یا تاخو آسیب دیده باشند کار تعمیر یا تعویض قطعات را حتماً باید به متخصصین تعمیر ماشین لباسشویی بسپارید. بدیهیست در این مورد هم همچنان مثل همیشه میتوانید روی تعمیرکاران مجرّب آریاکیش حساب کنید.
ه) عملکرد بد یا خرابی کوپلینگ موتور ماشین لباسشویی
وظیفۀ کوپلینگ اتصال موتور ماشین لباسشویی به سیستم انتقال نیروست.
کوپلینگ گاهی به مرور زمان و اغلب در اثر زیاد کار کشیدن از ماشین لباسشویی صدمه میبیند. بخصوص اگر عادت داشته باشید بیش از ظرفیت ماشین لباسشویی در آن لباس بریزید و دیگ را بهاصطلاح تا خرخره پر کنید که در این صورت شدیداً تحت فشار قرار خواهد گرفت و موفق به انجام وظیفۀ انتقال نیرو به موتور نشده و در نتیجه ماشین لباسشویی هم راهاندازی نخواهد شد.
کوپلینگ خراب را نه تعمیر که معمولاً تعویض میکنند و تعویض کردن آن هم کار چندان دشواری نیست. اما در صورتی که علاقهای به کارهای فنی ندارید، یا تنها هستید و کسی نیست در چنین اموری به شما کمک کند و لذا ترجیح میدهید از تکنسینهای خبرۀ عرصۀ تعمیرات لوازم خانگی کمک بگیرید، تعمیرکاران آریاکیش در اسرع وقت شما را از نگرانی نجات داده و دستگاه را سالم به شما تحویل خواهند داد.
و) کلاچ ماشین لباسشویی
تعمیرکاران خبره میدانند که یکی دیگر از علل نچرخیدن ماشین لباسشویی خرابی کلاچ ماشین لباسشوییست. وظیفۀ کلاچ انتقال نیرو بین گیربکس و دیگ داخلیست. در واقع کلاچ به دیگ کمک میکند تا تمامی مراحل فرایند شستشو را با ریتم و سرعت مناسب به انجام برساند. بدیهیست در صورتی که کلاچ ماشین لباسشویی آسیب ببیند یا ساییده و فرسوده شود قادر به انجام وظیفۀ انتقال نیرو نخواهد بود و در نتیجه در عملکرد درست دستگاه مشکل به وجود خواهد آمد و دیگ ماشین لباسشویی شما نیز نخواهد چرخید. یعنی در وهلۀ اول اصلاً نیرویی به دیگ ماشین لباسشویی منتقل نمیشود که اساساً دیگ در وهلۀ بعد قادر به چرخیدن باشد.
ولی گاهی هم پیش میآید که چرخش دیگ ماشین لباسشویی کاملاً متوقف نشده است و شما هم اصطلاحاً از تعمیرکار میپرسید که چرا دیگ ماشین لباسشویی بد میچرخد یا کند میچرخد؛ انگار که جان چرخیدن ندارد.
این اشکال ممکن است به علت آسیبدیدگی قطعۀ دیگری به نام کیت باند کلاچ ماشین لباسشویی باشد. کیت باند کلاچ به دور گرفتن و سرعت گرفتن چرخش دیگ کمک میکند. خراب شدن یا صدمه دیدن کیت باند ماشین لباسشویی باعث تغییر در میزان سرعت چرخش دیگ یا توقف کامل چرخش آن میشود. در هر حالت این از آن مواردیست که شما از زمان تشخیص علت تا لحظۀ تعمیر یا تعویض قطعه، نیازمند تجربۀ تعمیرکاری مجرب هستید.
ز) اختلال عملکرد سبد ماشین لباسشویی نیز میتواند یکی از علتهای نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی باشد.
گاهی علت نچرخیدن ماشین لباسشویی سبد چرخان است. سبد بین گردونۀ داخلی و سیستم انتقال نیرو قرار میگیرد. بنابراین ایراد در گردونۀ داخلی یا ایراد در سیستم انتقال نیرو میتواند سبب اختلال در عملکرد سبد شود. و گاهی نیز لازم است که خود سبد تعویض شود. ولی تشخیص اِشکال سبد ماشین لباسشویی معمولاً از عهدۀ افراد غیر متخصص برنخواهد آمد.
ح)تسمۀ ماشین لباسشوییهای تسمهای
بعضی ماشین لباسشوییها را اصطلاحاً موتور گریبکسی مینامند (شکل زیر سمت چپ ) و برخی دیگر را موتور تسمهای (شکل زیر سمت راست) تسمه بیشتر در ماشین لباسشویی های قدیمی به کار میرود و از همین رو صدای این ماشینلباسشوییها اغلب بیشتر از ماشینهای جدید گریبکسیست.
یکی دیگر از علل رایج نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی بروز اشکال در تسمۀ محرک ماشین لباسشوییست. تسمۀ ماشین لباسشویی حلقهایست قابل انعطاف و نرم که بین دو پولی ماشین لباسشویی قرار میگیرد.

تسمه وظیفۀ برقراری پیوند مکانیکی و انتقال انرژی بین دو یا چند شفت را برعهده دارد. گاهی تسمه از جای خود بیرون میآید و گاهی هم بهکلی فرسوده و خراب میشود. خرابی تسمه اغلب یا سبب نچرخیدن دیگ میشود یا دیگ را با سروصدای بسیار میچرخاند. برای مشاهدۀ فیلم آموزشی خوبی در مورد نحوۀ تعویض تسمۀ ماشین لباسشویی به اینجا یا به اینجا مراجعه کنید.
ط) چرخ تسمه ماشین لباسشویی
یکی دیگر از علل نچرخیدن ماشین لباسشویی بروز اشکال در چرخ تسمۀ ماشین لباسشویی قدیمی شماست. این اشکال معمولاً چیزی نیست جز ساییده شدن یا فرسودگی چرخ تسمه بهطوری که قادر به نگهداری تسمه به روی خود نباشد، یا تسمه از روی آن سر بخورد.
ی) موتور ماشین لباسشویی
یکی دیگر از علل نچرخیدن ماشین لباسشویی سوختن موتور ماشین لباسشوییست. موتور تمام اجزای ماشین لباسشویی را هدایت میکند. اینکه دستگاه بتواند آبگیری کند یا تخلیۀ آب را انجام دهد، دیگ را بچرخاند و کارهایی از این دست، برعهدۀ موتور است. و چون تمام امور مربوط به کار ماشین لباسشویی برعهدۀ موتور ماشین لباسشوییست، اگر موتور بسوزد کل سیستم از کار میافتد. این اشکال خوشبختانه چنان نادر است که تعمیرکار خبره معمولاً بررسی آن را به مرحلۀ نهایی عیبیابی دستگاه موکول میکند.
بهتر است برای تشخیص خرابی موتور ماشین لباسشویی کار را حتماً به تکنسینهای با تجربه بسپارید. پس از اینهمه سال همراهی حال دیگر میدانید که کیش ما درستکاریست. جهت تعمیر لوازم خانگی یا صنعتی خود با تعمیرکاران متعهد و مجرب آریاکیش تماس بگیرید.